Visina in suc propriu
Gustul acrişor al vişinelor asigura obținerea unui produs finit memorabil, intrucit ea da un gust aparte dulciurilor, fie ca e vorba de tarte, biscuiti, invirtite sau placinte.
Descriere
Vișine în suc propriu, fără codiță, fără simburi, fără conservanți, cu zahar sunt ideale pentru umplerea plăcintelor, colțunașilor, precum și pentru decorarea
inghetatei, budincii, cheesecake-urilor, torturilor sau a iaurturilor.
Pruna in sirop
Prunele noastre conservate pot fi utilizate ca umplutură pentru plăcinte, foietaj, budinci, chec-uri, colțunași, astfel le puteti utiliza, cam la tot ce vă dorește pofta!
Produs obținut printr-o metodă de conservare ce păstrează mult din aromă, iar fructele rămîn aproape de consistența lor naturală, evitând astfel pierderea caracteristicilor organoleptice, a gustului, a parfumului și a culorii fructului folosit și fără adăugarea de pectină sau zaharuri.
Caise in sirop
Caisele noastre conservate pot fi utilizate ca umplutură pentru plăcinte, foietaj, budinci, chec-uri, colțunași, astfel le puteti utiliza, cam la tot ce vă dorește pofta!
Produs obținut printr-o metodă de conservare ce păstrează mult din aromă, iar fructele rămîn aproape de consistența lor naturală, evitând astfel pierderea caracteristicilor organoleptice, a gustului, a parfumului și a culorii fructului folosit și fără adăugarea de pectină sau zaharuri.
Compoturi
Pentru prepararea compotului din fructe noi folosim doar fructele tari cu pulpa de maturitate potrivită.
Băutura plăcut răcoritoare este indicată în bolile de stomac, precum și în caz de dereglări ale procesului de metabolism.
Compotul cu gust delicat normalizează funcționarea stomacului și înbunătățește semnificativ activitatea ficatului.
Compotul de fructe, bogat în vitamine – este băutura preferată pentru adulți și copii, potolește foarte bine setea și umple corpul cu vigoare!
Gemuri fără zahăr
Legume si fructe murate/marinate
La MIDA acrirea murăturilor apare printr-un proces natural de fermentaţie care are loc în butoiul sau borcanul cu murături, culturile de bacterii transformând zaharurile din legume şi producând nenumărate substanţe nutritive şi aromate.
Nu utilizam recipiente de plastic în locul celor de sticlă, ceramică sau lemn, deoarece acizii naturali formaţi pot extrage cu uşurinţă substanţe toxice din masele plastice, rezultând murături mai degrabă toxice decât cu efecte terapeutice.
O cantitate de murături suficientă pentru întreţinerea sănătăţii este estimata la aprox. 300 de grame pe zi, consumata în timpul meselor principale.
Dintre toate murăturile, legume muraţe au cele mai puţine zaharuri, motiv pentru care sunt un extraordinar remediu pentru cei care au abuzat de dulciuri si de alimente bogate în amidon.
Muraturile conţin probiotice naturale – care se dezvoltă din belşug în procesul de murare, iar odată ajunse în organism întăresc imunitatea şi capătă proprietăţi terapeutice. Au efect antibiotic şi antiviral – frunzele de ţelină, seminţele de mărar şi muştar, rădăcina de hrean şi usturoiul folosite în prepararea murăturilor conţin substanţe care luptă împotriva microbilor si virusilor, protejează sistemul nervos şi cel endocrin.
Muraturile MIDA sunt facute in saramura si au efect terapeutic, datorita faptului ca nu sunt supuse prepararii termice si nu contin aditivi artificiali.
Vinete in adgica
Vinetele conservate în adjica pot fi servite cu preparate din carne, paste, cartofi fierți, hrișcă, terci de orz. Ele reprezintă o garnitură excelentă pentru orice fel de mâncare!